De schooldirectrice verbiedt mobiele telefoons, piercings en zelfs afspraakjes binnen de school
De school vertegenwoordigt een fundamenteel moment voor alle individuen, niet alleen als een plek om te leren, maar vooral als een moment van socialiteit, waar men omgaat met leeftijdsgenoten. Vaak bestaat echter door storende elementen, zoals bijvoorbeeld de mobiele telefoon, het risico dat socialisatie en kennis opdoen sterk afnemen. Daarom hebben sommige instituten besloten het gebruik van smartphones te verbieden.
De protagonist van het verhaal, de directrice waar we het zo over hebben, ging misschien iets verder, want niet alleen besloot ze de smartphone, die als een afleiding werd gezien, te verbieden, maar koos ze er ook voor om piercings en zelfs afspraakjes binnen het instituut te verbieden. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.
via Los Andes
De directeur van de school Misael Pastrana Borrero de Rivera in Huila, Colombia, Olga Narváez, werd beroemd op sociale netwerken omdat ze een toespraak hield voor alle studenten, waarin ze de vele beperkingen opsomde die ze zou opleggen. Volgens haar zijn er verschillende details die leerlingen kunnen afleiden en hun leerproces kunnen beperken, in de eerste plaats de smartphone.
Jammer echter dat de directrice van het instituut zich niet heeft beperkt tot het verbieden van mobiele telefoons, maar ook petjes, felgekleurde truien, lang haar, gekleurd haar en piercings aan de lijst heeft toegevoegd, maar bovenal wil ze niet dat er afspraakjes tussen de jongeren binnen de school zijn. Ze verduidelijkte bovendien dat de instelling niet verantwoordelijk is voor studenten die deze beperkingen niet respecteren.
In haar toespraak nodigt Narváez ouders uit om haar keuzes te ondersteunen, maar als ze tegen deze regels zijn, zijn ze vrij om van school te veranderen, omdat ze gelooft dat gekleurd haar of piercings niet noodzakelijk zijn om iemands persoonlijkheid uit te drukken.
De houding van de directrice heeft geleid tot een groot debat op sociale media, in feite zijn er talloze gebruikers geweest die zich tegen haar maatregelen hebben verzet, omdat ze deze buitensporig vinden, omdat iedereen vrij zou moeten zijn om zijn persoonlijkheid te uiten: "het is goed om de smartphone tijdens de lesuren te verbieden, maar de rest is overdreven". Anderen hebben haar acties echter verdedigd, omdat ze vinden dat er regels nodig zijn binnen de onderwijsinstelling.
Wat vind jij? Zijn deze regels eerlijk of overdreven restrictief?