Haar zoon respecteert de regels niet: ze legt hem een geniale en doeltreffende lijst met "straffen" voor
Bestaat er een standaardmethode voor het opvoeden van een kind? Het antwoord dat elke ouder op deze vraag zou geven is: absoluut niet. En dat is ook echt waar: elk gezin, elke moeder, elke vader en elk kind is anders, en daarom zijn de variabelen bijna niet te onberekenbaar. Het is natuurlijk belangrijk om enkele basispunten te behouden, fundamentele waarden die gedeeld moeten worden, maar de benaderingen die voor sommigen effectief zijn, zijn dat misschien helemaal niet voor anderen.
Respect voor de regels is de basis van elke civiele relatie. Het is precies vanuit deze veronderstelling dat de moeder waarover we je gaan vertellen, besloot om samen met haar zoontje een beslist originele opvoedingsmethode in praktijk te brengen, gebaseerd op een merkwaardig systeem dat door haar was bedacht, juist om hem te laten gehoorzamen en om de kleine te laten begrijpen wanneer, hoeveel en hoe hij een fout maakt.
via Newsely
Straffen zijn belangrijk bij het opvoeden van een kind, maar wat is de beste manier om ze uit te voeren? Overmatige strengheid levert niet altijd het gewenste resultaat op, en de moeder in kwestie is zich hiervan terdege bewust. Zo bedacht ze op een constructieve en volwassen manier een ingenieuze methode om haar zoon te laten nadenken over de fouten die hij had gemaakt.
Nadat hij betrapt was op het niet respecteren van een eenvoudige regel die zijn moeder hem had gegeven - met name het gebruik van de telefoon nadat hij 's avonds naar bed was gegaan - kreeg de jongen een vel papier met verschillende activiteiten en de bijbehorende punten.
Precies: de moeder zette een systeem van punten en goede daden op, waarmee haar zoontje het onrecht had kunnen herstellen door niet te respecteren wat ze hem had meegedeeld. Voorbeelden? Met schoonmaken en stofzuigen zou hij 30 punten hebben verdiend, met het in- en uitruimen van de vaatwasser 50, met het schoonmaken van de magnetron 40 punten, met het opruimen van de keukenlades 50, enzovoort.
Zijn "stunt" kostte hem 500 punten, en voor elke positieve actie die hij in ruil ervoor deed, zou hij dat bedrag terugkrijgen. Geen verwijten, bedreigingen of autoritaire verboden dus: de moeder van dit kind gebruikte haar vindingrijkheid om haar kind te bevelen haar te respecteren op een gezaghebbende en tegelijkertijd praktische, nuttige en volwassen manier, zelfs op momenten dat de jonge het meest ongehoorzaam was.
Om deze reden ging zijn methode snel viraal en kreeg hij lovende reacties van veel ouders, die zich uit de eerste hand lieten inspireren voor hun opvoedingsproblemen met hun kinderen.
Denk je dat ze er goed aan deed om dit puntensysteem te bedenken? Te streng of eerlijk?