Een feilloze manier om €1378 te besparen: volg de 52 weken methode
In de loop van het leven komt iedereen wel eens voor onverwachte uitgaven te staan, die een grote impact kunnen hebben op hun portemonnee. Het is mogelijk dat je een cadeau moet kopen, rekeningen moet betalen of een onverwachte boete moet betalen die een aanzienlijke uitgave vertegenwoordigt. Om deze reden is het handig om altijd een geldbedrag achter de hand te hebben, om niet blut te raken, mocht er onverhoopt een rekening komen.
Bovendien is bewezen dat het hebben van een bepaald bedrag dat je opzij gelegd hebt, helpt stress te verminderen, want bij onverwachte uitgaven heb je altijd een reddingsvest bij de hand. Het probleem dat velen treft, is echter: hoe zet je een flink bedrag opzij? Er is een onfeilbare methode bedacht, namelijk die gedefinieerd als de 52 weken methode, om tot 1378 euro te sparen. Laten we eens kijken wat het is.
via Eco Inventos
Deze methode wordt gepresenteerd als een echte uitdaging, het vereist een constante inzet, alleen als het je lukt om je aan de regels te houden, heb je aan het einde van de tweeënvijftigste week 1378 euro. De techniek is heel eenvoudig, allereerst heb je een bakje, een doos of een spaarpot en een vel papier nodig om een tabel op te tekenen. Deze laatste is opgebouwd uit 4 kolommen: op de eerste staat het nummer van de week (van van 1 tot 52), op de tweede de termijn waarbinnen het doel moet worden bereikt, op de derde het opzij te zetten bedrag en op de laatste de totale besparing.
De methode is heel eenvoudig, maar het is ook duidelijk dat het moeilijk kan zijn om de gevraagde sommen geld opzij te zetten, omdat het enigszins hoge bedragen zijn om op te geven. Om deze redenen is het altijd mogelijk om het systeem aan te passen, rekening houdend met je budget.
Deze techniek is ook erg handig om de kleintjes te leren de waarde van geld te begrijpen, maar vooral als ze via deze methode ooit iets duurs willen kopen, kunnen ze dat doen door een behoorlijke hoeveelheid geld opzij te zetten. Zo worden ze veel verantwoordelijker.
Kende je deze methode? Wat vind jij, denk je dat het nuttig kan zijn?