Wat zijn die twee kuiltjes in de onderrug? Weinigen weten het
Heb je die kleine inkepingen aan de zijkant van de onderrug van sommige mensen weleens gezien? Vast wel, ook al is het niet zo'n gemeenschappelijk kenmerk en niet iedereen heeft ze. Deze eigenaardigheden hebben een precieze naam, afgeleid van de Romeinse godin van de schoonheid: ze worden kuiltjes van Venus genoemd, een naam die er veel over zegt. Maar wat zijn het en waarom hebben sommige mensen ze wel en anderen niet? Laten we er samen achter komen.
via Healthline
Gustave Courbet, The Bathers - Wikimedia commons
Ze worden officieel fossae lumbales lateralis oftewel "laterale lumbale inkepingen" genoemd, maar worden gewoonlijk kuiltjes van Venus genoemd, een informele maar algemeen erkende en geaccepteerde naam op medisch gebied. Dit zijn kleine, symmetrische inkepingen in de onderrug, boven het gewricht waar het bekken de ruggengraat ontmoet, vlakbij de billen.
Hun vorming is te wijten aan een klein ligament dat de superieure iliacale wervelkolom, oftewel de buitenrand van het iliacale bot, verbindt met de huid. Hun naam is geïnspireerd door Venus, de godin van de schoonheid, vanwege het feit dat ze universeel worden beschouwd als een zeer aantrekkelijk fysiek kenmerk. De godin zelf werd ermee afgebeeld en dankzij haar kregen ze de reputatie van de "onvolmaaktheid van schoonheid".
Zoals alle "zeldzame" dingen, verwerven ze charme en potentieel, en wekken ze ook de afgunst op van degenen die ze niet bezitten, het volstaat te bedenken dat veel mensen aanzienlijke bedragen uitgeven om ze te krijgen. Maar is er een manier om ze te krijgen zonder een operatie te ondergaan?
Kuiltjes van Venus komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en worden beschouwd als een kenmerk van schoonheid en sensualiteit. Ze kunnen echter ook aanwezig zijn op de ruggen van mannen, in dit geval krijgen ze de bijnaam "kuiltjes van Apollo”.
Helaas zijn er geen gerichte oefeningen om ze te laten verschijnen na constante training, omdat er geen spieren in dit deel van het lichaam zijn om te versterken. Als je ze echter hebt, door overtollig gewicht te verliezen en het lichaam vorm te geven met sport, kun je ze prominenter, duidelijker en geaccentueerder maken.
Rodrigo Paredes/Wikimedia commons
Deze bijzondere kuiltjes lijken in feite een genetische oorsprong te hebben: hoewel er in dit opzicht geen concreet en definitief bewijs is, aangezien de onderzoeken naar dit fenomeen niet talrijk zijn, veronderstellen wetenschappers dat het een erfelijk kenmerk is, zelfs als de betrokken en verantwoordelijke genen niet geïdentificeerd zijn.
Bezit jij de felbegeerde kuiltjes van Venus of zou je ze graag willen hebben? Ken je iemand met deze bijzondere eigenschap?