Het duurt minder dan 5 seconden om te zien of een batterij leeg is of niet: de truc
In een huis bevinden zich tal van technologische objecten, maar veel daarvan werken uitsluitend omdat ze batterijen hebben, waarvan vele penlite. Het meest voorkomende object, aanwezig in elk appartement, dat dankzij hen werkt, is de afstandsbediening van de tv. In sommige gevallen kan het gebeuren dat je probeert van zender te veranderen, maar er gebeurt niets. Het eerste dat in je opkomt, is dat de batterijen leeg zijn, dus dan haal je ze eruit en koop je nieuw. Voordat je de oude weggooit, moet je er echter zeker van zijn dat ze echt leeg zijn, maar hoe doe je dat?
Hier is een eenvoudige en snelle truc om te begrijpen of penlite batterijen zijn opgeladen of niet. Laten we in detail kijken wat het is.
via WikiHow
Curioctopus
Penlite batterijen, ook wel AA-batterijen genoemd, zijn heel gebruikelijk in elk huis en worden gebruikt om verschillende draagbare elektronische apparaten te bedienen. Inmiddels zijn ze een veelgebruikt voorwerp geworden. Ze zijn uitgevonden in 1907, en hoewel ze in de loop der jaren aanzienlijke veranderingen hebben ondergaan, is hun cilindrische vorm hetzelfde gebleven en iconisch geworden. Een van de grootste problemen die men kan tegenkomen, is echter om te begrijpen of de batterij leeg is of niet. Elektronische hulpmiddelen zoals de tester kunnen worden gebruikt, maar niet iedereen heeft er een. Om deze reden is er een veel snellere methode gevonden om te weten of batterijen al dan niet moeten worden weggegooid.
De truc is heel simpel, je moet een batterij in je hand nemen en deze vanaf een hoogte van een centimeter op een harde ondergrond (zoals een tafel) laten vallen. Laat de batterij rechtop vallen. Op dat moment moet je goed kijken wat er gebeurt. Als de batterij blijft staan, is hij nog niet leeg. Als het daarentegen opzij valt of omvalt, betekent dit dat het ontladen is of een zeer lage lading heeft. De truc werkt met alle soorten cilindrische batterijen, inclusief het type AAA.
Maar is deze truc betrouwbaar? Ja, want een opgeladen batterij kan het zwaartepunt stabiel houden.
Kende jij deze truc?