Waarom veel mensen de gewoonte hebben om een fles water buiten de deur te laten staan
Heb je wel eens volle flessen water op de grond zien liggen buiten huizen of winkels? Misschien dacht je dat iemand ze vergeten was of daar werden achtergelaten om te worden gebruikt door iemand die ze nodig heeft, maar de reden waarom mensen deze flessen buiten de deur zetten, is een andere. Dit gebruik heeft ook een oorsprong die van ver komt, maar misschien vanwege de doeltreffendheid ervan, heeft het elk deel van de wereld bereikt en wordt het al enige tijd in praktijk gebracht. Laten we eens kijken wat het is.
via Timeout
Laten we beginnen met te zeggen dat het plaatsen van een of meer plastic waterflessen buiten de voordeur een vrij algemeen gebruik is.
Vaak zien we dat sommige mensen gedrag vertonen dat vreemd en zinloos lijkt, of ongebruikelijke gewoonten cultiveren die verband houden met even bijzondere gebruiken. In dit geval doen degenen die deze overtuiging volgen dit om een specifieke reden.
Het is niet ongewoon om deze voorwerpen voor de deur van een huis of buiten sommige winkels tegen te komen. Maar waar is het voor? Het doel is om "ongewenste bezoeken" te ontmoedigen en te voorkomen dat er iets gebeurt dat als nogal vervelend wordt beschouwd.
Het heeft dus niets te maken met de wens om dorstige voorbijgangers een drankje aan te bieden, noch is de motivatie gekoppeld aan enig bijgeloof, maar is het ingegeven door de stellige overtuiging dat het een van de problemen zou moeten oplossen waarmee winkeliers en benedenbewoners vaak worstelen.
De reden voor het merkwaardige gebruik: daarom zetten sommige mensen flessen water buiten de deur
De reden dat winkeliers, bewoners en tuinbezitters deze truc gebruiken, is vanwege enkele zwerfdieren: katten. In feite hebben katten die op straat leven de gewoonte om huizen en winkels te naderen om "het territorium te markeren" met hun behoeften.
Dit kan een zeker ongemak veroorzaken, ook vanwege de onaangename geur die de warmte vaak versterkt. Zo wordt aangenomen dat door flessen water bij de ingang te plaatsen, katten op afstand kunnen worden gehouden die, zichzelf spiegelend in het transparante materiaal, bang zouden worden gemaakt door hun eigen spiegelbeeld en uiteindelijk zouden wegrennen. Maar werkt dat echt?
Effectieve waarheid of volkslegende?
Curioctopus
Dit geloof lijkt uit Japan te komen en zich vervolgens naar de rest van de wereld te hebben verspreid. Maar werkt het echt of is het een stadslegende? In werkelijkheid heeft de wetenschap de validiteit en effectiviteit van deze gewoonte nooit bevestigd, dus deze praktijk zou geen succes hebben ondanks dat het op grote schaal wordt gebruikt.
Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, blijven miljoenen mensen de flessen buiten hun huis plaatsen, onder invloed van de populariteit van deze traditie.
In feite worden katten helemaal niet geïntimideerd door hun eigen spiegelbeeld, maar ze hebben een hekel aan water, wat nog een reden is waarom deze truc ten onrechte wordt verondersteld te werken. Kende je deze gewoonte?