Je telefoonbatterij kan langer meegaan en het is eindelijk tijd dat je ontdekt hoe je dat doet
Geef maar toe, als er iets is wat de meesten van ons zich niet van kunnen loskoppelen dan is het wel de smartphone. Het ding is al jaren een vast onderdeel van ons leven en is het onze 'kompaan' die er is op elk moment van de dag. Via dit ding houden we contact met de hele wereld, ontvangen we nieuws, gebruiken we het om ons een beetje af te leiden van de dagelijkse verplichtingen en vinden we het hartstikke moeilijk om zonder te kunnen.
Maar let er goed op hoe je hem gebruikt want als je iemand bent die erg verknocht is aan een toestel en niet snel een ander model neemt, dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het toestel niet te vlug veroudert. Een manier hiervoor in het bijzonder kan handig van pas komen voor de 'conditie' van je telefoon.
Hoe laat je je batterij van je telefoon langer meegaan?
Met de komst van smartphones is ons leven heel erg veranderd. We kunnen echt niet zonder en hebben we hem altijd bij ons de hele dag. Hem constant gebruiken is wel de beste manier om hem gelijk leeg te krijgen. Dat is normaal en dat is ook prima. Het is wel jammer dat de batterij in onze vertrouwde smartphone de tand des tijds wel gaat voelen en minder goed gaat presteren. Wat kan je eraan doen om hem in goede conditie te houden?
Experts adviseren veel dingen:zorg dat je batterij boven een bepaalde drempel/percentage blijft, laat hem niet te lang in de lader zitten, houd je schermhelderheid in de gaten en ook de verschillende instellingen die je kan instellen voor de energiebesparingsmodus enzovoorts. Maar er is nog een manier waar maar weinig mensen van op de hoogte zijn, en toch werkt die manier hartstikke goed.
Probeer deze manier en je zal het verschil merken...
Hoe kan je ervoor zorgen dat de batterij van je smartphone langer meegaat? De truc die gaan we je nu verklappen. Als eerste is het advies om je telefoon niet 24 uur actief te laten zijn. Hem altijd aan hebben is geen goede gewoonte. Sterker nog, bij de manier die we hieronder gaan bespreken wordt het tegenovergestelde gedaan.
Een poosje nadat de telefoon is aangegaan en je de verschillende applicaties bent gaan gebruiken blijft de telefoon erg druk bezig en blijven er vele vensters openstaan waar de telefoon mee bezig blijft. Dit draagt aan het leeglopen van de batterij. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt moeten we drukken op een "magische knop." We kennen hem allemaal en dat is de aan/uit-knop.
De telefoon een paar keer uitzetten en opnieuw opstarten gedurende de dag is alsof je hem een kleine adrenalinestoot geeft. Een soort oppeppertje waardoor hij beter gaat werken, hij sneller is en de batterij niet last heeft van de vermoeidheid. Hierdoor blijft je telefoon in goede conditie en gaat hij een lang leven tegemoet. Was jij al op de hoogte van deze slimme batterijbesparingstruc?