Iedereen doet het, maar wil je je smartphone heel laten dan moet je hem 's nachts niet opladen
Zaken zijn zo ver doorontwikkeld dat er nu meer technologie in de wereld is dan ooit tevoren. Met de komst van pc's het internet en smartphones, kon totale verandering gewoon niet uitblijven. En er is een apparaat in het bijzonder dat in deze tijd regeert en dat is dat kleine apparaat dat we allemaal gebruiken: de smartphone.
Hij is in elke grootte en model te krijgen en is het een concentraat van technologisch vernuft. Wat de smartphone zo sterk maakt is dat hij zo veelzijdig is. Je kan eigenlijk bijna alles geregeld krijgen vanuit de palm van je hand: spelletjes spelen, mail en nieuws lezen en tenslotte mensen bellen. Het is dus een ding dat veel meer waard is dan z'n verkoopwaarde. Het is verstandig om te weten hoe je hem goed houdt om ervoor te zorgen dat zijn levensduur door ons toedoen niet korter wordt...
via Endesa
Het batterijprobleem en hoe je een smartphone oplaadt
Curioctopus
De bittere waarheid is echter dat wij vooral zelf degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor het vroegtijdig slijten van onze smartphones. Zo is het echt, want door sommige dingen die we dagelijks doen maken we ze stuk zo blijkt.
Een heel belangrijk onderdeel van de smartphone is de batterij. Deze apparaten zijn hartstikke autonoom en dat is het sterkste punt, maar daar heb je helemaal niks aan als wij nalatig zijn in het voorzichtig ermee omspringen. En dan komt het einde van je apparaat snel dichterbij.
Dan zit je straks dus te klooien met een apparaat dat het maar een paar uurtjes redt en je er niet eens het eind van de dag mee haalt. Maar deze situatie is in zijn geheel te vermijden door een klein aantal simpele regels te volgen: laad je telefoon nooit helemaal op en laat hem ook nooit helemaal leeglopen! We gaan dan eens bekijken wat het beste begin en eindpercentage voor een batterij is en waarom dat zo is.
Smartphonetrucs
Alle telefoons bevatten een lithiumbatterij. Vanwege de aard van deze batterij is het advies hem alleen de eerste keer wanneer je hem aan de lader doet tot 100% op te laden. Voor de overige oplaadmomenten wordt het aanbevolen om altijd te mikken tussen 30% en 80%. Daarom wordt het ook afgeraden je telefoon de hele nacht aan de lader te hangen. Zo zou de batterij volledig opgeladen raken en zou hij anders te veel stroom krijgen.
Belangrijk is ook om te onthouden dat alle batterijen een beperkte levensduur hebben, en elke keer wanneer je hem gaat opladen dan is het net alsof je een stukje van zijn "maximale" capaciteit "verwijdert."
Volledig ontladen, wat dus tot beschadiging van de batterij kan leiden, en overladen dat kan tot oververhitting leiden en het stroomvoorzieningssysteem onder druk zetten. Door dit alles niet te doen gaat je smartphone dus langer mee. Wist jij dit van smartphonebatterijen?