Je hebt het rietje waarschijnlijk altijd verkeerd in het blikje gedaan: dit is de juiste manier

Janine image
door Janine

13 September 2023

Je hebt het rietje waarschijnlijk altijd verkeerd in het blikje gedaan: dit is de juiste manier

Als je dorst hebt, bestaat er geen twijfel over dat water de beste drank is, maar er zijn momenten waarop je misschien kiest voor koolzuurhoudende dranken in blikjes. Er zijn verschillende manieren om dit soort drank te drinken: de eerste, de meest klassieke van allemaal, is om het blikje te openen en de inhoud in een glas te gieten gevuld met ijsblokjes en een schijfje citroen, de tweede is om rechtstreeks uit het blikje te drinken en de derde is om een ​​rietje te gebruiken.

Het eerste geval kan alleen worden uitgevoerd als we comfortabel aan tafel kunnen zitten, maar als je geen tijd hebt en er al wandelend van wilt genieten, kun je het direct drinken of een rietje gebruiken. Wat deze laatste methode betreft: er is een juiste manier om te drinken, laten we in detail bekijken wat het is.

De blikjes

De blikjes

PxHere

Blikjes worden gebruikt om drankjes in te bewaren en ze zijn voornamelijk gemaakt van aluminium. Aanvankelijk was het materiaal waarmee ze werden geproduceerd echter van tin. Dit werd namelijk voor het eerst gebruikt door de Engelsman Bryan Donkin om dozen te maken. Een paar jaar later bereikte deze uitvinding ook de Verenigde Staten, waar Thomas Kensett en William Underwood voedselconservenindustrieën begonnen en de in het Verenigd Koninkrijk gemaakte dozen importeerden.

Aanvankelijk werd blik vrijwel uitsluitend gebruikt voor het bewaren van voedsel. Juist om deze reden speelden ze een fundamentele rol voor het leger, oftewel als levering van proviand. In de loop der jaren is het gebruik ervan uitgebreid en worden ze voor een breed scala aan producten gebruikt, ook voor non-food producten. Maar het was in 1957 dat ze niet alleen de vorm aanamen die we nu kennen, maar ook van aluminium waren gemaakt. Dit laatste is een van de beste materialen, niet alleen omdat het behoorlijk resistent is, maar ook omdat het luchtdicht is en een constante temperatuur kan handhaven. Omdat het blikje bovendien een product is dat gemaakt is om mee te nemen, moest er bovendien een lichtgewicht materiaal worden gebruikt.

Zo open je een blikje

Zo open je een blikje

Pixabay

Het blikje moet aan de bovenkant goed afgesloten zijn, anders lekken de vloeistoffen eruit. Om deze reden zou men, als men zorgvuldig zou observeren, de aanwezigheid van een goed gedefinieerd gedeelte en daarnaast een lipje opmerken. Het enige wat je hoeft te doen is het lipje op te tillen waardoor de dunste laag aluminium in het blikje terecht komt, zonder in de drank te vallen. Rechtstreeks uit een blikje drinken is een beetje ongemakkelijk, daarom gebruiken velen liever een rietje.

Maar bijna niemand gebruikt een heel handig trucje als er een rietje in het blikje zit. Laten we eens kijken welk trucje.

Hier zie je hoe je het rietje op de juiste manier in het blikje plaatst

Hier zie je hoe je het rietje op de juiste manier in het blikje plaatst

thriftyfun

Het lipje heeft een gat, en dat is precies wat gebruikt zou moeten worden. Dat gat kan worden gebruikt om te voorkomen dat het rietje eruit valt.

Open daarom gewoon het blikje met behulp van het lipje en draai het vervolgens zo dat de twee gaten in elkaar passen en plaats dan het rietje. Dat is alles, zo en kun je in alle rust genieten van je frisdrank.

Kende je deze manier van plaatsen van het rietje?