Het geheim om houten pollepels schoon te maken en ze eruit te laten zien alsof ze net gekocht zijn
Als je besluit om te koken zijn er, naast de producten, enkele elementen die niet mogen ontbreken en dat is het keukengerei. Allereerst zijn er pannen en potten nodig, zonder welke er geen voedsel op het fornuis kan worden geplaatst. Als je een ingrediënt kookt, moet je het mengen en roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Het beste voorwerp dat je hierbij kunt gebruiken is de houten pollepel.
Deze laatste is een essentieel onderdeel binnen het arsenaal aan keukengerei. Om deze reden is het na gebruik noodzakelijk om ze weer schoon en glanzend te maken. Hier is het geheim om ze schoon te maken en ze eruit te laten zien alsof ze net zijn gekocht. Laten we in detail bekijken wat het is.
De pollepel
Clément Bucco-Lechat/Wikimedia Commons
Houten pollepels worden al sinds de oudheid gebruikt. Hout was een materiaal dat gemakkelijk te vinden was en daarom werd het gebruikt om keukengerei te maken. Door de eeuwen heen zijn pollepels een veelgebruikt instrument geworden in keukens over de hele wereld. Het zijn perfecte voorwerpen voor zowel het mengen van bereidingen als om in contact te komen met voedsel. Omdat ze niet te ruw zijn, krassen of beschadigen ze ook geen pannen en potten.
Houten pollepels zijn perfect om mee te koken, omdat ze niet chemisch reageren met voedsel, wat betekent dat ze de smaak van gerechten niet veranderen, in tegenstelling tot metalen of plastic keukengerei. Bovendien tasten ze anti-aanbaklagen niet aan, maar zijn ze bovenal duurzaam, omdat ze veel moeilijker slijten. Dit alles betekent dat ze zeer lang meegaan en dat je ze niet vaak hoeft te vervangen.
Hoe je houten lepels moet schoonmaken, zodat ze er weer als nieuw uitzien
Natuurlijk is reinheid, net als bij elk ander keukengerei, essentieel. Ze in de vaatwasser wassen is niet verkeerd, maar voordat je ze in het apparaat plaatst, is het essentieel om al het vuil met een spons te verwijderen. Je kunt ze ook met de hand wassen en aan de lucht laten drogen.
Een van de meest effectieve methoden om eventuele resten te verwijderen en zo te voorkomen dat deze andere bereidingen besmetten, is door de reeds gewassen en schone pollepels in een hoog glas te dompelen, gevuld met kokend water en zuiveringszout. Dit alles zorgt ervoor dat de poriën van het hout groter worden, zodat het gemakkelijker wordt om ze een tweede keer schoon te maken.
Haal ze ten slotte uit de vloeistof en spoel ze af onder koud water, zodat ze op natuurlijke wijze kunnen krimpen. Leg ze op een schone doek en laat ze aan de lucht drogen.
Kende jij deze methode? Vanaf nu gebruik je misschien geen andere techniek meer.