Waarom je de waterbak beter niet naast de voerbak kunt zetten
Onze geliefde huiskatten zijn buitengewone, empathische, onafhankelijke, aanhankelijke en intelligente wezens. Alles wat ze doen heeft altijd een reden. Zelfs als ze in een veilige context als thuis leven, blijven hun instincten wild, en het is de erfenis van die mechanismen die hun gedrag vaak sturen.
Iedereen die een viervoeter heeft, geeft om zijn welzijn, maar soms zijn er kleine details die aan de aandacht ontsnappen, zelfs voor degenen die altijd van dieren hebben gehouden. Een van deze weinig bekende maatregelen is bijvoorbeeld het scheiden van water en voedsel voor katten. In werkelijkheid is er meer dan één reden waarom je dat moet doen. Lees verder en je zult meer te weten komen over je harige vriend.
Kattenlogica
Dus waarom moeten we water scheiden van voedsel? Deze fascinerende dieren jagen in de natuur en verslinden kleine prooien. Als gevolg hiervan eten ze ver van de plek waar ze drinken om te voorkomen dat de overblijfselen het water vervuilen. Ook kunnen resten uit de bak met de brokjes in de andere bak terechtkomen, waardoor hygiëne- en geurproblemen ontstaan.
Katten willen hun dorst altijd lessen uit verse en schone bronnen, dus ze zijn hier heel voorzichtig mee. Het maakt weinig uit of je de kom vaak leegmaakt en ander water toevoegt. Ze weten dat het op die plek gemakkelijker is om wat ze drinken minder smakelijk te maken, en daarom zullen ze het niet drinken. Ze drinken alleen als ze echt dorst hebben en geen alternatieven hebben.
Het idee om water en voedsel van katten te scheiden
Een zichzelf respecterende huiskat kan 12 tot 16 uur per dag slapen. Dus als het jouw zorg is om hem meer te laten drinken, is het beslist de verstandigste keuze om niet alles wat hij nodig heeft op dezelfde plek neer te zetten. Het scheiden van water en voer voor katten is in feite een goed idee om ze aan te moedigen zich vaker te hydrateren. Anders drinkt de kat alleen als er ook eten in de buurt is.
Wat gebeurt er als je de waterbak wegzet?
Plaats de waterbak bijvoorbeeld in de gang, zodat hij af en toe een slokje kan nemen, wanneer hij toevallig langsloopt en daar zin in heeft. Een andere strategie zou kunnen zijn om meerdere kommen met water in verschillende delen van het huis te plaatsen. Zoals in het begin vermeld, moet je ze uiteraard uit de buurt van de kattenbak zetten.
Deze voorzorgsmaatregel zal je kattenvriend tevreden maken: zelfs als ze in huis geboren zijn, behouden katten een bepaald natuurlijk en wild instinct, zoals het zoeken naar goed stromend water, of in ieder geval altijd schoon water. Het gaat er niet om dat ze kieskeurig zijn: veel katten hebben de neiging om de voorkeur te geven aan schoon water! Over het algemeen zijn katten dieren die veel waarde hechten aan de verzorging en netheid van hun lichaam, evenals aan de voorwerpen die ze dagelijks gebruiken. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld met de kattenbak!