Suikers in voedingsmiddelen: 7 onvermoede voedingsmiddelen die er te veel van bevatten
Voor degenen die proberen af te vallen, maar ook voor degenen die gewoon gezond willen leven, zijn suikers in voedingsmiddelen de eerste stoffen die je moet vermijden of op zijn minst beperken. In feite zijn er veel onderzoeken die een nauw verband aantonen tussen deze organische componenten en de meest uiteenlopende pathologieën.
Het is echter niet voldoende om gemakkelijk herkenbare producten zoals snoep, desserts en frisdranken te vermijden. Helaas omvat de moderne levensstijl te veel bewerkte voedingsmiddelen. Daarom zijn er vaak onvermoede producten, verkocht als gezond, zelfs biologisch, die verborgen valkuilen met zich meebrengen. Hieronder vind je een lijst van enkele hiervan, die je misschien regelmatig consumeert en die je je nooit had kunnen voorstellen.
- Ingeblikt gedroogd fruit. Door de concentratie van water te verlagen, neemt de concentratie van suikers in voedingsmiddelen toe. In vergelijking met vers fruit is gedroogd fruit zoeter en dus calorierijker.
- Kant-en-klare sauzen en jus. Ze worden meestal meer in verband gebracht met vetten en zijn daarom vaak misleidend. Om het klassieke mengsel van smaken vrij te laten komen en een lange houdbaarheid te garanderen, bevatten ze zout, olie, maar ook een aanzienlijk percentage koolhydraten en dus veel suikers.
- Yoghurt. Of het nu de "Griekse" of die met fruit is, we worden geconfronteerd met voedsel dat rijk is aan eiwitten en probiotica, maar ook behoorlijk zoet is. Natuurlijk wit is beter.
- Eiwitrepen. Ze worden gebruikt als maaltijd of als aanvulling voor degenen die in de sportschool trainen. Ze leveren een opmerkelijke voedingsbijdrage, maar om ze lekkerder te maken, zitten ze ook boordevol suikers.
- Wit brood en gebak. De meeste broodproducten worden bereid met geraffineerde meelsoorten, met een hoog suikergehalte. Zelfs zoute crackers bevatten er veel van.
- Alcoholische dranken. Als we het hebben over suiker in voedingsmiddelen, denken we meer na over wat we eten en minder over wat we drinken.
- Plantaardige melk. Als je dit product regelmatig gebruikt en dacht dat het absoluut onschadelijk was, zul je van gedachten moeten veranderen. Controleer het etiket en de consumenteninformatie zorgvuldig. Je zult de onaangename verrassing ervaren dat je beseft hoeveel suiker je consumeert zonder het te vermoeden.
Waarom voedingswaarden lezen
Het is altijd goed om vertrouwd te raken met de etiketten op productverpakkingen: als je eenmaal gewend bent aan de “gezonde” en redelijke hoeveelheden die in een product kunnen zitten, kun je gemakkelijk vaststellen of een bepaald voedingsmiddel geschikt voor je is of niet. afgezien van alle slogans en advertenties die ons iets anders willen doen geloven.
Aandacht besteden aan suikers is niet alleen belangrijk om in vorm te blijven of een vast gewicht te bereiken, maar ook en vooral om gezondheidsredenen. Nu weet je welke voedingsmiddelen "verborgen" suikers bevatten!
Image credit: https://pixabay.com/it/photos/donna-femmina-modello-persona-4644143/