Wiskundige puzzel: je hebt vijf seconden om de verborgen getallen te vinden en de opdracht te voltooien!

Janine image
door Janine

08 Januari 2024

Wiskundige puzzel: je hebt vijf seconden om de verborgen getallen te vinden en de opdracht te voltooien!
Advertisement

Om getallenpuzzels op te lossen hoef je niet altijd een wiskundig kampioen te zijn: soms moet je gewoon logica en lateraal denken kunnen gebruiken, oftewel alternatieve en minder gebruikelijke paden bewandelen, zonder iets als vanzelfsprekend aan te nemen. Hoe dan ook, online quizzen lijken elke dag miljoenen gebruikers te fascineren, die elkaar uitdagen om hun commentaren te laten horen, elk met hun eigen inbreng en mening over het spel in kwestie. Onlangs is de quiz die we je gaan voorstellen heel populair geworden, met deelnemers die discussiëren over het eindresultaat: de officiële oplossing wordt namelijk niet gegeven, die bepaal je zelf. Laten we eens kijken waar de numerieke test in kwestie uit bestaat en wat je moet doen om hem op te lossen.

Wiskundig raadsel, het belang van snelheid

Wiskundig raadsel, het belang van snelheid

Pexels

Als je geen beginner bent, weet je al hoe wiskundige raadsels werken en welke vaardigheden je moet gebruiken om het antwoord te vinden: logisch redeneervermogen, concentratie, wiskundige basiskennis om alle vergelijkingen op te lossen, en vooral snelheid! In feite is de moeilijkste uitdaging op cerebraal niveau dat je heel weinig tijd hebt om de puzzel te voltooien: slechts een paar seconden! Hoewel het algemeen bekend is dat kalmte een belangrijke deugd is om doelen te bereiken, geldt dit niet voor puzzels die het IQ testen. Echter, niet alleen de meest intelligenten zullen slagen, maar ook de best getrainden!

Daarom is het essentieel om dagelijkse activiteiten te doen waarbij dit soort mentale inspanning nodig is, om de hersenen te trainen om snel te redeneren en effectieve oplossingen te vinden zonder al te veel tijd te verspillen. Als je na deze noodzakelijke voorwaarden zin hebt om deze leuke uitdaging aan te gaan, ga dan verder met dit raadsel van de dag.

Advertisement

Weet jij deze wiskundige puzzel op te lossen in slechts 5 seconden?

Weet jij deze wiskundige puzzel op te lossen in slechts 5 seconden?

Curioctopus

Daar gaan we: zoals je kunt zien is het een heel eenvoudige som, namelijk optellen. Je zult echter merken dat er iets ontbreekt: op de plaats van de lege vierkantjes moet je getallen invoegen. Er zijn drie rijen met getallen, en voor elk daarvan ontbreekt het mysterieuze getal: hoe kan optellen tussen de eerste en tweede reeks leiden tot een consistent, zij het onvolledig, resultaat?

Je hebt slechts drie getallen beschikbaar uit een totaal van negen: 72, 38, 47. Je moet niet alleen een gezicht geven aan de getallen die moeten worden opgeteld, maar ook aan het resultaat zelf. Hoeveel mogelijke antwoorden zijn er? Eén, geen of meerdere? Probeer het maar eens met een rekenmachine in de hand - of zelfs zonder, als je een kampioen bent in hoofdrekenen: wat zijn de drie verborgen getallen die de som kunnen voltooien waardoor deze correct wordt? 

Zoals we al verwachtten, is mentale snelheid cruciaal: je hebt slechts vijf seconden om een mogelijk correct antwoord te formuleren!

De mogelijke oplossing voor het wiskundige raadsel: wat is die van jou?

De mogelijke oplossing voor het wiskundige raadsel: wat is die van jou?

Freepik

Heb je de drie ontbrekende getallen gevonden? Zoals aan het begin is uitgelegd, zal er geen universeel erkende en overeengekomen oplossing worden gegeven, maar veel gebruikers vinden dat het juiste antwoord 0-9-0 is.

In dit geval hebben we: 072 + 398 = 470. Klopt dit? Absoluut, maar dat betekent niet dat er geen andere opties zijn. Tot welke conclusie ben jij gekomen en hoe lang heb je erover gedaan?

Advertisement