Hij komt thuis na een vakantie van 4 maanden en ontdekt dat de koelkast al die tijd een probleem had

Janine image
door Janine

04 Maart 2024

Hij komt thuis na een vakantie van 4 maanden en ontdekt dat de koelkast al die tijd een probleem had

De koelkast op een kier laten staan als je op vakantie gaat, is een van de nachtmerries van iedereen die zich voorbereidt op vertrek. In de meeste gevallen is dit een onterechte angst, maar het is niet altijd het geval. Andere keren kan het ook gebeuren dat je de koelkast sluit, maar vergeet om de ijsblokjesmachine uit te zetten, zoals in het geval van een man die thuiskwam na een vakantie. Van vier maanden.

Hoe werkt de ijsblokjesmachine in een koelkast?

Hoe werkt de ijsblokjesmachine in een koelkast?

Freepik

De mogelijkheid om ijsblokjes te produceren is een van de technologische innovaties van moderne koelkasten. Deze apparaten hebben een ingebouwde ijsblokjesmachine die automatisch een vorm vult met water uit de waterleiding. Na een tijdje geeft de machine de nieuw gecreëerde blokjes af in een speciaal bakje. Dit is natuurlijk een korte beschrijving van hoe een ijsblokjesmachine in een moderne koelkast werkt. Maar er zijn ook andere technologieën die een rol spelen, zoals:

  • een verwarmingselement dat voorkomt dat de blokjes blijven plakken;
  • een schakelaar die de machine kan uitschakelen, waardoor de productie wordt onderbroken;
  • een intern mechanisme dat de ijsproductie stopt als de opvangbak vol is.

Wat kan er mis zijn gegaan bij de man die vier maanden later terugkeerde van vakantie?

Hij komt na 4 maanden terug, maar realiseert zich dat de ijsblokjesmachine nog werkt

Hij komt na 4 maanden terug, maar realiseert zich dat de ijsblokjesmachine nog werkt

coins/Instagram

In een filmpje dat viraal is gegaan op Instagram, zien we een man na vier maanden afwezigheid naar huis terugkeren. Alles lijkt normaal, en zelfs de koelkast was correct gesloten: zoals we al zeiden, waren daar geen problemen. Er was echter wel een probleem: de man realiseert zich dat hij vergeten was de ijsblokjesmachine die in de koelkast is ingebouwd, uit te schakelen. Hij probeert het apparaat te openen, maar slaagt daar met moeite in, en staat voor een echte ijsgrot, bestaande uit honderden blokjes die continu werden geproduceerd.

Afgezien van de sarcastische en grappige opmerkingen die ook in de post op sociale media te vinden waren, lijkt het erop dat alle drie de systemen waar we het in de vorige paragraaf over hadden, niet goed werkten. Geen enkel verwarmingselement verhinderde dat de blokjes bleven plakken en geen enkel intern mechanisme stopte automatisch de ijsproductie. Bovendien vergat de man de ijsmachine uit te zetten met de schakelaar in de koelkast. Een strike dus.

Hoe laat je de koelkast veilig achter voordat je vertrekt?

Er staat de man een lang proces van ontdooien te wachten, evenals de verwijdering van alle ijsblokjes die tijdens zijn afwezigheid zijn geproduceerd. Maar hoe kun je de koelkast veilig achterlaten voordat je vertrekt? Zoals vaak gebeurt, zijn er strategieën die worden gedicteerd door gezond verstand, zoals:

regeling van de interne temperatuur van de koelkast, die in de zomer tussen 4° C en 7° C moet liggen, en van de vriezer, in de zomer tussen -24° C en -18° C;

activeer de vakantiemodus, indien aanwezig, of schakel de koelkast volledig uit bij langdurige afwezigheid;

Maak de koelkast volledig leeg en laat hem open staan ​​voordat je weggaat, als je de stekker uit het stopcontact haalt.

Zoals je ziet, heb je alleen een beetje gezond verstand nodig om onaangename verrassingen bij terugkomst te voorkomen. In het geval van het filmpje over de man die vergat dat de ijsblokjesmachine was ingeschakeld, kunnen we samenvatten wat er is gebeurd met de opmerking van een gebruiker op de post, die schrijft:

Ik heb één vraag: waarom heb je de ijsblokjesmachine vier maanden aan laten staan, ook al was er niemand thuis? Maak alles schoon voordat je weggaat en zet de koelkast uit!

En geef hem eens ongelijk, zouden we eraan toe willen voegen.