Deze kunstenaar vermengt de eeuwenoude kunst van het tapijtknopen met moderne technieken: het resultaat werkt hypnotiserend
Faig Ahmed trekt de klassieke weefpatronen die zo typerend zijn voor Azerbeidzjan uit elkaar door de vorm te deconstrueren en er vervolgens composities van te maken die je ogen voor de gek houden waarbij het letterlijk lijkt alsof de tapijten smelten en van de muur druipen.
Door gebruik te maken van driedimensionaliteit weet Ahmed een draai te geven aan het oorspronkelijke ontwerp en maakt er hypnotiserende beelden van die doen denken aan moderne met de computer gemaakte mozaïeken.
Faig Ahmed (1982) zegt gefascineerd te zijn door decoratieve en ornamentele elementen omdat deze in de geschiedenis van iedere cultuur zijn terug te vinden, hoe verschillend deze ook mogen zijn. "Ik gebruik precies dezelfde materialen en weefgetouwen die 3500 jaar geleden in Centraal-Azië ook werden gebruikt en is er nooit iets veranderd. Ik gebruik echter nieuwe technologieën zoals een 3D programma om al een gedeelte dat onderdeel is van tapijten, op een andere manier te laten zien."
Het werk van Faig Ahmed, dat al eerder bij de Biënnale van Venetië werd getoond, werd onlangs weer tentoongesteld in zijn persoonlijke tentoonstelling getiteld Omnia Mutantur, Nihil Interit (“Alles verandert, niets is blijvend”).
via booooooom