Onderzoekers Van IBM Ontwikkelen De Eerste KUNSTMATIGE Zenuwcel Die Zich Net Zo Gedraagt Als Een Gewone Zenuwcel
Bij het IT-bedrijf IBM hebben onderzoekers de eerste kunstmatige zenuwcel weten te maken die precies hetzelfde werkt als een gewone zenuwcel.
Het team heeft er 500 van gemaakt en deze gegroepeerd. Zo was het team in staat om het versturen van signalen na te bootsen door middel van elektrische impulsen, net zoals dat in de hersenen gebeurt.
De kunstmatige zenuwcellen of neuronen, zijn heel klein (ongeveer 90 nanometer) en hebben naast dezelfde functies ook dezelfde eigenschappen als gewone zenuwcellen die op natuurlijke manier zijn ontstaan.
Het is weer een stap vooruit in de ontwikkeling in de wetenschap van de zogenaamde "toegepaste neuromorfologie" die weer gebruikt kan worden in cognitive computing. In andere woorden: We zullen in de toekomst op een veel natuurlijkere manier met computers kunnen omgaan.
via arstechnica.com
De wetenschappers in hun lab in Zürich:
Al jaren proberen wetenschappers uit te dokteren hoe je de werking van gewone zenuwcellen kon nabootsen. Tot vandaag was het echter onmogelijk om dat met hetzelfde energieverbruik en dezelfde dichtheid te doen
De kunstmatige neuronen bestaan uit GeSbTe, een verbinding van germanium, telluride en antimoon, ook wel een Phase Change-materiaal genoemd. Dit materiaal laat twee stabiele staten zien: een amorfe (zonder een vaste vorm) en een kristalvorm (concrete vorm)
De volgende uitdaging ligt in het maken van een nog grotere groep verbonden kunstmatige neuronen.
(Op de foto: Een chip met een verzameling van Phase Change-modules)